Koktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy
Inspiracją tego smoothie, był sok, który piłam ostatnio w Krakowie. Po powrocie do domu z podobnych składników przygotowałam koktajl. Wyszedł pyszny koktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy.
Zaakceptował go nawet mój coraz bardziej wybredny Kacper 🙂
Smoothie ma łagodny i słodki smak. Wyczuwa się z nim subtelnie paprykę i bazylię, a słodycz jabłek dopełnia całość. Dzięki awokado ma przyjemną, kremową konsystencję. Jeśli lubicie bardziej słodkie koktajle możecie dodać do niego jeszcze 2-3 daktyle.
Spróbujcie koniecznie.
DrukujKoktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy
- Porcja: 2-3 1x
Składniki
1 szklanka listków bazylii (luźno ułożonych)
1/2 dużej żółtej papryki
2–3 słodkie jabłka pozbawione gniazd nasiennych (mogą być ze skórką)
1/2 obranego awokado
2 łyżki soku z cytryny
1 szklanka wody
Przygotowanie
1 szklanka listków bazylii (luźno ułożonych)
1/2 dużej żółtej papryki
2-3 słodkie jabłka pozbawione gniazd nasiennych (mogą być ze skórką)
1/2 obranego awokado
2 łyżki soku z cytryny
1 szklanka wody
Słowa kluczowe: bazylia, paptyka, jabłko
brzmi kusząco 🙂
bardzo ciekawa kombinacja, jestem chętna by spróbować tego mixu smaków! 🙂
Spróbuj i daj znać czy Ci smakowało 🙂 Pozdrawiam.
Prawda ? 🙂
A czy zastapic avocado? Pominac? Niestety zle sie po nim czuje…
Dokładnie, można pominąć 🙂
Nie spodziewałam się, że papryka może tak dobrze się komponować w koktajlu. ! Koktajl wyszedł mi pyszny 🙂
Prawda ?:)
pyszotka!
Cieszę się, że koktajl smakował:-)