Koktajl truskawkowo-różany – niebo w gębie !
Udało mi się zebrać płatki dzikich róż na pomorzu, gdzie spędzamy czerwcowe wakacje. Zrobiłam z nich pyszny koktajl truskawkowo-różany.
Musicie koniecznie go spróbować, bo jest naprawdę przepyszny. Płatki róż fantastycznie komponują się z truskawkami i kardamonem. Gdyby koktajl był dla Was za mało słodki można dodać do niego kilka daktyli lub daktylowy przecier. Rozlewając go do szklanaczek wierzch można posypać jeszcze posiekanymi pistacjami albo migdałami. Niebo ! Nie potrzebuję nic więcej.
Jak zrobicie dajcie koniecznie znać czy Wam smakował. Będę wdzięczna za karzydy komentarz. 🙂
DrukujKoktajl truskawkowo-różany
Składniki
250 g truskawek
20 g płatków dzikiej róży
1 duży banan ( około 120 g)
1/2 szklanki mleka roślinnego
szczypta mielonej wanilii lub kardamonu
Przygotowanie
- Truskawki, płatki róż, banana i mleko zmiksować na gładki koktajl.
- Doprawić do smaku wanilią lub kardamonem.
chciałabym poczuć smak takiego koktajlu z płatkami róży – musi smakować wyjątkowo, a do tego wydaje się być tak delikatny, subtelny w smaku.. i wyglądzie też 😉
Cudowny, zupełnie wyjątkowy 🙂
🙂
🙂 To nie masz wyboru – musisz zrobić 🙂