fbpx Drukuj

Zimowa surówka z czerwonej kapusty i brukselki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

200 g czerwonej kapusty (bez głąba)
812 brukselek
1 duża czerwona marchewka
1 średnie jabłko
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
garść posiekanych drobno orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Kapustę cienko poszatkować, brukselkę pozbawić wierzchnich listków, głąba i pokroić cienko jak kapustę.
  2. Marchewkę i jabłko obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Do warzyw dodać szczypiorek, natkę koperek i orzechy.
  4. Całość posolić, dodać pieprz, wlać oliwę, ocet balsamiczny i wymieszać.

Słowa kluczowe: kapusta czerwona, brukselka

4
0
Would love your thoughts, please comment.x