fbpx Drukuj

Sałatka meksykańska

sałatka meksykańska

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

11,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli,
1 duże dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę,
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę,
1 żółta papryka pokrojona w kostkę,
1/2 zielonej papryki pokrojona w kostkę,
sok z cytryny lub limonki,
1 mały ząbek czosnku zmiażdżony (wersja wzbogacona),
1/2 małej czerwonej cebuli drobno posiekanej (wersja wzbogacona),
świeże listki posiekanej kolendry (wersja wzbogacona),
sól.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce.
  2. Do smaku doprawić solą, sokiem z cytryny i kolendrą.
  3. Sałatkę można wzbogacić również o kukurydzę ze słoika (najlepiej eko).
6
0
Would love your thoughts, please comment.x