fbpx Drukuj

Pyszna i prosta pasta bezjajeczna z ciecierzycy

pasta bezjajeczna z ciecierzycy

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki lub ze słoiczka)
3/4 łyżeczki czarnej soli (kala namak)
34 łyżki wegańskiego majonezu z aquafaby (przepis znajdziecie tu)
23 łyżki posiekanego szczypiorku
1/21 łyżeczka musztardy
szczypta kurkumy dla koloru (opcjonalnie)
pieprz

Dodatki do podania:

Dodatki:
razowy chleb
grillowane szparagi
podsmażone pieczarki
rzeżucha
posiekany szczypiorek

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę zmiksować wraz z majonezem i musztardą na pastę. Może być to zupełnie gładka pasta lub nie. Jak kto woli.
  2. Następnie dodać czarną sól, pieprz, kurkumę i szczypiorek. Dokładnie wymieszać.
  3. Gdyby pasta była za sucha można dodać jeszcze majonezu.
  4. Pastę podawać na kromkach razowego chleba, a na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki i/ lub zgrillowane szparagi.
  5. Posypać szczypiorkiem lub rzeżuchą.

Słowa kluczowe: pasta bezjajeczna z ciecierzycy

1
0
Would love your thoughts, please comment.x