fbpx Drukuj

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej z orzechami

surówka z kapusty pekińskiej

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

3 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej, białej lub włoskiej
2 marchewki
pół kalarepy
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanej natki
2 łyżki soku z cytryny (lub więcej)
sól
garść posiekanych orzechów laskowych, włoskich lub innych ulubionych

12 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Marchew i kalarepę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i włożyć do dużej miski.
  2. Dodać kapustę, koperek, natkę, szczypiorek i olej (opcjonalnie) i wymieszać.
  3. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i solą. Posypać orzechami.
2
0
Would love your thoughts, please comment.x