fbpx Drukuj

Młoda kapusta z razowym makaronem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 

 

Składniki

Powiększ

3 pełne szklanki poszatkowanej surowej młodej kapusty
2 spore cebule
makaron pełnoziarnisty
sól, pieprz
dobrej jakości olej rzepakowy lub oliwa z oliwek
koperek

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju rzepakowym lub oliwie na złoty kolor.
  2. Kapustę ugotować na parze, tak aby zmieniła swoją strukturę, ale nie była rozgotowana. Można ją również udusić w garnku z odrobiną wody.
  3. Ugotować makaron. Ilość dowolna. Wszystko zależy od tego, czy chcecie mieć więcej makaronu czy kapusty.
    Następnie w garnku wymieszać ze sobą kapustę, podsmażoną cebulkę i makaron. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać koperkiem. Wymieszać.
13
0
Would love your thoughts, please comment.x