fbpx Drukuj

Krem groszkowo – kokosowy z miętową nutą

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

3 szklanki świeżego lub mrożonego zielonego groszku,
4 szklanki bulionu warzywnego,
1 szklanka wiórków kokosowych,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku,
23 garści listków mięty,
3 liście sałaty rzymskiej,
2 ugotowane ziemniaki (opcjonalnie),
sok z cytryny,
sól, pieprz.

Przygotowanie

  1. W garnku na oliwie zeszklić zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę, dodać groszek zalać wszystko bulionem i gotować do miękkości.
  2. Wiórki kokosowe zalać wodą, tak aby wszystkie zostały przykryte i odstawić je na moment.
  3. Na koniec do ugotowanego groszku dodać posiekaną sałatę, miętę i wiórki kokosowe wraz z wodą w której się moczyły.
  4. Wszystko zmiksować na gładki, aksamitny krem. Doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem.

Słowa kluczowe: groszek

0
Would love your thoughts, please comment.x