fbpx Drukuj

Kanapkowa pasta z tofu z pieczoną papryką i czosnkiem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 duża czerwona papryka wcześniej upieczona
1 kostka naturalnego tofu
56 ząbków upieczonego i obranego z łupin czosnku
23 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka płatków drożdżowych
1/4 łyżeczki wędzonej papryki
pieprz
sól

Przygotowanie

  1. Tofu pokroić w kostkę, włożyć do blendera z ostrzem S wraz z papryką, czosnkiem i koncentratem pomidorowym.
    Zmiksować na gładką pastę.
  2. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i pozostałymi przyprawami. Wymieszać. Podawać na razowym pieczywie.

Słowa kluczowe: papryka, tofu

11
0
Would love your thoughts, please comment.x