fbpx Drukuj

Niebo w gębie, czyli ciecierzyca ze szpinakiem

ciecierzyca ze szpinakiem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
34 szklanki świeżego szpinaku baby
34 ząbki czosnku
1/3 szklanki mleka kokosowego
gałka muszkatołowa, sól

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na patelni na oliwie.
  2. Następnie dodać szpinak. Jeśli listki są duże, można pokroić je w mniejsze części.
  3. Całość zalać mlekiem kokosowym, wymieszać i dusić kilka minut, do momentu, aż szpinak zmieni swoją strukturę.
  4. Dodać ciecierzycę i dusić jeszcze chwilkę.
  5. Doprawić do smaku solą i gałka muszkatołową.
14
0
Would love your thoughts, please comment.x