fbpx Drukuj

Naleśniki z kaszy gryczanej – najprostsze

naleśniki z kaszy gryczanej

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

2 szklanki niepalonej kaszy gryczanej
11,5 szklanki mleka roślinnego lub wody
szczypta soli
olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną wypłukać, zalać dużą ilością wody i odstawić na 8-12 godzin.
  2. Następnie odlać wodę, przepłukać i wrzucić do blendera, dodać szczyptę soli.
  3. Wlać mleko lub wodę i zmiksować na gładką masę do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
  4. Gdyby ciasto było za gęste, należy wlać jeszcze nieco mleka/ wody.
  5. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.

Słowa kluczowe: kasza gryczana

36
0
Would love your thoughts, please comment.x