fbpx Drukuj

Tofucznica z pomidorami i cebulką

tofucznica z pomidorami

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

Składniki:
1 kostka naturalnego tofu,
1 średniej wielkości cebula,
2 średnie pomidory obrane ze skórki,
1 łyżeczka płatków drożdżowych (dostępne w sklepach ze zdrową żywnością np. w Evergreen),
1/2 łyżeczki czarnej soli (kala namak) pieprz,
olej rzepakowy lub inny o neutralnym smaku.

Przygotowanie

  1. Na oleju zeszklić na złoty kolor drobno posiekaną cebulę.
  2. Dodać do niej  pokrojone w kosteczkę pomidory, wymieszać i dusić do momentu, aż sok z pomidorów odparuje, a pomidory zmienią fakturę i nie będą surowe.
  3. Następnie dodać pokruszone tofu i przyprawy.
  4. Całość wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut.

Słowa kluczowe: tofucznica

6
0
Would love your thoughts, please comment.x