fbpx Drukuj

Proste i pyszne placki z tofu i bananów

placki z tofu i bananów
Powiększ

Składniki

1 kostka tofu (180 g)
23 mocno dojrzałe banany (270300 g, bez skórki)
150 g mąki (70 g owsianej, 80 g pszennej typ 500)
100 ml mleka roślinnego (u mnie sojowe)
3 łyżki soku z cytryny (45 ml)
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu lub kardamonu

olej rzepakowy rafinowany do smażenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki należy zmiksować na gładkie ciasto.
  2. Smażyć niewielkie placuszki na dobrze rozgrzanej patelni natłuszczonej odrobiną oleju rzepakowego.
  3. Podawać z musem truskawkowym, świeżymi truskawkami lub innymi owocami sezamowymi, jogurtem.
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x