fbpx Drukuj

Krem z kaszy jaglanej z jabłkiem i suszonymi morelami

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

2 łyżki kaszy jaglanej,
1 1/2 szkl. dobrej jakości wody,
2 lub 3 suszone morele,
1 małe, słodkie jabłko,
szczypta cynamonu,
1/ 2 łyżeczki zmielonych nasion nieoczyszczonego sezamu.

Przygotowanie

  1. Kaszę starannie przepłukać i sparzyć wrzątkiem.
  2. Następnie zalać gorącą wodą, dodać wcześniej namoczone i pokrojone drobno morele, obrane i pokrojone jabłko oraz cynamon.
  3. Gotować do momentu, aż kasza i owoce będą miękkie (około 20 minut).
  4. Ugotowaną kaszkę odstawić jeszcze na około 10 minut. Potem zmiksować i na koniec dodać łyżeczkę oleju lnianego.

Notatki

Rozkład dań wg wieku jest rozkładem szacowanym. Każde dziecko jest inne i należy do jego diety podchodzić indywidualnie. Podając dziecku nowe danie,zawsze należy uważnie obserwować reakcję jego organizmu na ten posiłek.

Słowa kluczowe: Krem z kaszy jaglanej z jabłkiem i suszonymi morelami

115
0
Would love your thoughts, please comment.x