fbpx Drukuj

Pasta kanapkowa z soczewicy i orzechów laskowych

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1/2 szklanki uprażonych orzechów laskowych bez skórki, namoczonych przez kilka godzin
1/2 szklanki ugotowanej zielonej lub brązowej soczewicy
2 małe ogórki kiszone
1 cebula
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
sól
pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Wystudzić.
  2. Następnie połączyć ją z soczewicą, orzechami i zmiksować na pastę, niekoniecznie całkiem gładką.
  3. Jeśli pasta będzie za gęsta można dodać nieco soku z ogórków kiszonych lub wody.
  4. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z pastą.
  5. Doprawić do smaku, kolendrą, solą i pieprzem.
  6. Podawać na kromkach razowego chleba.

Słowa kluczowe: soczewica, orzechy laskowe, ogórki kiszone

15
0
Would love your thoughts, please comment.x