fbpx Drukuj

Pasta z czerwonej soczewicy i marchewki

pasta z soczewicy i marchewki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy (około 1/3 szklanki suchej)
1 szklanka nie całkiem gładkiego purée z uduszonych, ugotowanych na parze lub upieczonych marchewek
12 łyżeczki jasnej pasty sezamowej tahini
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
szczypta suszonego imbiru
szczypta chilli (opcjonalnie)
sól do smaku

Dodatki:
sezam,
świeża kolendra.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać na niezupełnie gładką pastę. Chyba, że nie lubicie mieć żadnych grudek, wtedy można zmiksować na zupełnie gładko 😉
  2. Podawać jako pastę na kanapkach lub w formie dipu z dużą ilością świeżych warzyw.
14
0
Would love your thoughts, please comment.x