fbpx Drukuj

Pasta pistacjowo-porowa na kanapki

pasta pistacjowo-porowa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1/2 szklanki obranych pistacji
kawałek pora o dł.około 26 cm (część biała i zielona)
sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Pistacje zalać wodą i odstawić na około 30 minut, aby zmiękły.
  2. Pora pokroić w drobne części i poddusić do miękkości patelni na 1 łyżce oleju i 3-4 łyżkach wody.
  3. Z pistacji odlać wodę, przepłukać je jeszcze pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować z porem na pastę (nie musi być zupełnie gładka).
  4. Doprawić do smaku solą.
  5. Gotową pastą posmarować kanapki.Smacznego !Wskazówki:
  6. Na koniec do pasty można wkroić jeszcze kilka suszonych, odsączonych z oliwy pomidorów.
  7. Nie należy przesadzać jednak z ich ilością, aby nie zdominowały smaku.
9
0
Would love your thoughts, please comment.x