fbpx Drukuj

Domowy kisiel owocowy z burakiem

kisiel owocowy z burakiem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

szklanka mrożonych malin
szklanka mrożonych wiśni,
1 upieczony lub ugotowany na parze burak
1 szklanka wody
około 1 łyżki mąki ziemniaczanej (20 g)
mielona wanilia
cynamon lub kardamon
syrop klonowy lub ksylitol

Przygotowanie

  1. Owoce włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody i postawić na ogień, doprowadzić do wrzenia.
  2. W międzyczasie mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki zimnej wody.
  3. Powstałą mieszaninę wlać do gotujących się owoców. ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia kisielu i odstawić z ognia.
  4. Buraka zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do kisielu.
  5. Doprawić do smaku wanilią, cynamonem lub kardamonem.
  6. Dosłodzić ksylitolem lub syropem klonowym.
14
0
Would love your thoughts, please comment.x