fbpx Drukuj

Cieciorella – czyli pyszny i zdrowy krem czekoladowy z ciecierzycy

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
1 i 1/2 szklanki suszonych daktyli
1 szklanka mleka sojowego z wapniem
34 łyżki masła migdałowego
3 łyżki kakao
ziarenka z 1 laski wanilii (opcjonalnie)
szczypta soli

Przygotowanie

  1. Daktyle namoczyć w ciepłym mleku sojowym aby zmiękły.
  2. Następnie przełożyć je wraz z mlekiem do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
  3. Jeśli chcecie, aby krem był rzadszy, dolejcie więcej mleka roślinnego.
  4. Gotową cieciorellę przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki.
0
Would love your thoughts, please comment.x