Ciasto:
85 g mąki owsianej
85 g mąki kukurydzianej
50 g skrobi ziemniaczanej
60 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej (musi być miękki, ale nie rozpuszczony)
1 łyżka syropu klonowego
4–5 łyżek zimnej wody
Nadzienie:
2 szklanki wydrylowanych czereśni
1 szklanka malin
1 brzoskwinia
2 dojrzałe banany
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka agaru
Kruszonka:
1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki obranych pistacji
1 szklanka płatków migdałowych
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu (opcjonalnie)
1/4 łyżeczki mielonego kardamonu (opcjonalnie)
4 łyżki syropu klonowego
2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego lub innego oleju o neutralnym smaku
Słowa kluczowe: czereśnie, mailny, brzoskwinie, banany