fbpx Drukuj

Bazyliowe lody z awokado na patyku

lody z bazylii i awokado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

2 dojrzałe awokado
1/2 szklanki dużych listków bazylii (luźno ułożonych)
5 łyżek soku z cytryny
45 łyżek syropu klonowego
1/4 łyżeczki mielonej wanilii

Przygotowanie

Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Przelać do foremek do lodów i zamrozić.

Notatki

Można również przygotować takie lody w nieco inny sposób. <br>
Najpierw należy zamrozić obrane, skropione sokiem z cytryny i zawinięte w folię spożywczą awokado, a następnie trzeba je pokroić w mniejsze kawałki i zmiksować w blenderze ze świeżą bazylią i pozostałymi składnikami.

Słowa kluczowe: Bazyliowe lody z awokado, lody na patyku

5
0
Would love your thoughts, please comment.x