fbpx Drukuj

Wiosenna sałatka ze szparagami i perłowym kus kus

Wiosenna sałatka ze szparagami

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ
  • zielone szparagi
  • pomidorki truskawkowe 14 sztuk
  • 34 łyżki posiekanego szczypiorku
  • ugotowany perłowy kus kus
  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
  • czosnek granulowany
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • czosnek suszony
  • sok z cytryny
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Szparagi umyć i odkroić zdrewniałe końcówki. 
  2. Polać 1 łyżką oleju rzepakowego, posypać czosnkiem suszonym i solą. 
  3. Wymieszać dłońmi, aby każdy szparag był pokryty olejem.
  4. Tak przygotowane szparagi położyć na dobrze rozgrzanej patelni i smażyć kilka minut aż ładnie się przyrumienią.
  5. Następnie zdjąć z ognia, pokroić na mniejsze części i wrzucić do miski.
  6. Dodać pomidorki truskawkowe pokrojone w połówki, fasolę, kus kus, szczypiorek. Wymieszać. 
  7. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 
  8. Można dodać też jeszcze odrobinę suszonego czosnku.

Słowa kluczowe: szparagi, perłowy kuś kuś

0
Would love your thoughts, please comment.x