fbpx Drukuj

Surówka z kapusty pekińskiej z sezamem i awokado

surówka z kapsty pekińskiej

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

3 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej,
1/2 szklanki dowolnych kiełków np. lucerny, brokuła
3 łyżki posiekanego drobno szczypiorku,
1 duży ogórek gruntowy lub dwa mniejsze,
34 rzodkiewki,
1 dojrzałe awokado,
23 łyżeczki jasnego sezamu lekko podprażonego,
12 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Do dużej miski włożyć kapustę pekińską, kiełki, szczypiorek, pokrojone w plasterki ogórki i rzodkiewki (obrać tylko ogórki).
  2. Z awokado usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i wrzucić do miski razem z sezamem.
  3. Całość delikatnie wymieszać.
17
0
Would love your thoughts, please comment.x