Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
22 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
mama-igi-tata
9 lat temu

czego innego mogę użyć do zagęszczania? pewnie żelatyna, która nie mieści się w konwencji bloga 🙂 ale może są jeszcze jakieś sposoby bo taki zagęszczony mus truskawkowy mi się marzy …

steffburton
9 lat temu

ech, same dziwne a niedostepne skladniki 🙂 rozumiem ze mleko migdalowe mozna zastapic zwyklym krowim, a syrop z agawy?

Marta
9 lat temu

Bardzo inspirujące! dzięki.

margot
9 lat temu

skrobia ziemniaczana lub kukurydziana tzn mazeina tez na pewno może być do zagęszczania ,że tak się tu wtrącę
A sam sernik nie sernik świetnie się prezentuje
Ja takie desery używam swoim ulubionym słowem -legumina

Maria
9 lat temu

fantastyczny pomysł:)
a składniki wcale nie takie dziwne. Same smakołyki:)

Anka
9 lat temu

Cudowny przepis – zrobiłam wczoraj i podałam na imprezie urodzinowej mojego dwulatka. On i jego koledzy wcinali aż im się uszy trzęsły. 🙂 Tak więc, wielkie dzięki. 🙂
Aha, ja robiłam tylko I i II warstwę. I dałam więcej agaru do masy truskawkowej.

Lucyna
9 lat temu

Moze nazwac to jagielnikiem, albo jaglaczkiem?

Ola
Ola
9 lat temu

Robiłam podejścia do tego sernika dwa razy. Dorosłym nie smakuje (więcej wykorzystywali sosu malinowego z brandy niż samego ciasta:) , dzieci traciły zainteresowanie po kilku kęsach, nawet moje które nie je słodyczy na co dzień. Powiem tak – jak mam wybierać to już wole podać kulki bakaliowe czy z kokosowe na przyjęciu a na codzien niech będzie to zwykła jaglanka z owocami.

Ola
Ola
9 lat temu

I podobnie jak Anka uważam ze trzeba więcej dodać agaru do warstwy owocowej.

Anka
9 lat temu

No to rzeczywiście dziwne, u nas to ciasto schodzi szybko… (A jaglanka nie, przejadła się 😛 )
Dodałabym tylko, że można je robić z różnymi owocami, nie tylko z truskawkami. 🙂

magjak
9 lat temu

chcę zrobić ten torcik na urodziny mojego synka w przedszkolu, nigdy wcześniej go nie robiłam. dajecie gwarancje, że wyjdzie i będzie smakował ?;-)

ewelina
8 lat temu

Zamierzam zrobić to ciasto jako tort urodzinowy dla mojego roczniaka, bo nie mam innego pomysłu. Ale nie wiem jak wybrnąć z problemu z truskawkami (listopad). Czy mrożone się nadają?. Mrożone, przynajmniej jako dekoracja będą wygladać “ciapkowato”, nie wiem czy nadają się do musu. Inne owoce sezonowe też nie wchodzą w grę, bo o tej porze sezonowa to chyba jest jeszcze tylko dynia:) Proszę o pilną pomoc, bo urodziny już w piątek, a ja jestem w kropce zupełnej….

ewelina
8 lat temu

Dziękuję bardzo, wypróbuję:)

magjak
8 lat temu

ja zrobiłam z mrożonych truskawek i wyszło ok. wcześniej je rozmroziłam i odsączyłam. popełniłam jednak drobny błąd – nie podgrzałam ich i agar za szybko stężał.
poza tym pomimo tego, że dodałam więcej agaru warstwa truskawek miała konsystencje zwartego dżemu, więc był kłopot ze ściąganiem z blachy – nie można odwracać, bo warstwa truskawek się “rozciapie”, nie polecam też pergaminu, chyba, że na samo dno, bo inaczej boki są brzydko “odciśnięte”. tort jest specyficzny, małym dzieciom smakował, starszym dzieciom i dorosłym mniej. najważniejsze, że jest zdrowy.

dzieckoziemi
8 lat temu

Oki, właśnie włożyłam tort do lodówki, obie warstwy. Jutro urodziny mojego synka, mam nadzieję, że ciasto okaże się hitem. 🙂

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x