fbpx Drukuj

Sałatka różowego grejpfruta, roszponki i jabłka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 jabłko
1/2 dużego grejpfruta lub 1 mniejszy (1 szklanka pokrojonych kawałków)
1 szklanka roszponki
2 łyżki szczypiorku
12 garści posiekanych orzechów włoskich
sól

dressing: 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny lub octu jabłkowego

Przygotowanie

  1. Grejprfut obrać ze skórki, pozbawić gorzkich błonek i pokroić w drobne kawałki.
  2. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i pokropić sokiem z cytryny
  3. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski.
  4. Z oliwę wymieszać z octem lub sokiem z cytryny i wlać go miski. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą. Posypać orzechami włoskimi

Notatki

Zamiast orzechów włoskich można dodać inne ulubione orzechy lub nasiona.<br>
Roszponkę można zamienić na dowolną sałatę, kapustę bok choy, jarmuż ect.

Słowa kluczowe: grejpfruit, roszponka, jabłko

0
Would love your thoughts, please comment.x