Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

23
Dodaj komentarz

avatar
17 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MagdaKasiaMagda GembackaJuliannaMonika Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
marlena
Gość

przepis wygląda pysznie. mam tylko pytanie – jak zmielić goździki? można je po prostu rozgnieść w moździerzu? czy kupić gotowe mielone? podobnie z mieloną wanilią..

margot
Gość

Z daktylami to jeszcze nie robiłam 🙂
Piękne zdjecia

ja mielę w młynku takim do kawy (z nazwy) lub rozcieram w moździerzu

whiness
Gość

Bez cukru, za to z kakao. 🙂 Mi się ten pomysł podoba!

adi
Gość

Przepis bardzo zachęcający. Zawsze gdy robie przetwory z mala zawartoscią cukru strach mnie ogarnia, że sie popsują,

A.
Gość

Goździki też można kupić mielone! W zdrowej żywności na przykład.

kasiabo
Gość

kupiłam śliwki, myślę co by tu z nich zrobić pysznego, ale bez cukru, przeglądam fb, a tu ciach! jest przepis 🙂 Dziękuję, biorę się do roboty

Szmaragdowa
Gość

O! To taka rozbudowana wersja mojej śliwtelli:) Te owoce są pyszne. Wspaniała alternatywa.

nastka
Gość

Te powidła są po prostu przepyszne!
Zrobiłam wersję z cynamonem i bez karobu. Ale na pewno w każdej odsłonie będą rewelacyjne! Synek i mąż się zajadają 🙂 Dzięki i czekam na więcej zapraw na zimę 🙂

margot
Gość

Dziś zaczęłam robić , bo dziś podgotuję ,a jutro dodam resztę składników , zmiksuje itd

margot
Gość

rewelacja , robiłam z moim ukochanym carobem

margot
Gość
ola
Gość
ola

Powidła z węgierek nie wymagają cukru. Nie jestem fanką daktyli ale powidła smażę od kilku lat (jak tylko mama mi się zbuntowała) i nigdy nie dodawałam cukru. Ważne jest żeby węgierki były bardzo dojrzałe. I cała sztuka.

trackback

[…] Taką wersję znalazłam na fantastycznym blogu kulinarnym ze zdrową żywnością, a mianowicie ammniam – polecam. Wystarczy dodać również cynamon czy goździki i mamy fantatyczne artomaty i […]

Ania
Gość
Ania

Super pomysł, ja zawsze dodawałam troszkę cukru, ale z ty już koniec, właśnie je robię wg tego przepisu, korzystam z Pani pomysłów coraz częściej i czekam na więcej. Pozdrawiam 🙂

Monika
Gość
Monika

zrobiłam….pycha!!!! smak trochę jak śliwka nałęczowska w czekoladzie 😉 mój synek i mąż się zajadali więc wsad do naleśników zimową porą będzie przepyszny 🙂 dziękuję po raz kolejny za udany przepis!

Julianna
Gość
Julianna

Ile orientacyjnie wychodzi słoików z Pani przepisu? 🙂

Magda Gembacka
Gość

Około 3-4 słoiczków 🙂

Kasia
Gość
Kasia

Zrobiłam i nie mogłam się oderwać od garnka podczas przekładania powideł do przygotowanych słoiczków 🙂 Masa jest przepyszna, idealnie kwaskowa i nienachalnie słodka.