fbpx Drukuj

Krem marchewkowy*

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1/3 szkl. kaszy jaglanej,
2 mniejsze marchewki najlepiej z upraw ekologicznych,
2,5  szkl. wody,
olej z oliwek.

Przygotowanie

  1. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Kaszę jaglaną starannie wypłukać pod bieżącą wodą i sparzyć wrzątkiem.
  3. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i zalać wszystko gorącą wodą.
  4. Gotować do momentu, aż kasza i marchewka będą miękkie (około 15-20 minut).
  5. Zdjąć z ognia zmiksować na gładki krem. Na koniec dodać kilka kropel oleju z oliwek.

*marchewka często jest jednym z pierwszych warzyw w diecie maluszka, należy jednak uważać z nią, gdyż może uczulać.

Słowa kluczowe: Krem marchewkowy

115
0
Would love your thoughts, please comment.x