fbpx Drukuj

Czekoladowy budyń z tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1/2 kostki tofu
1 dojrzały banan
4 daktyle wcześniej namoczone, aby zmiękły
1/2 szklanki mleka sojowego wzbogaconego wapniem
2 łyżki masła orzechowego lub migdałowego
34 łyżki kakao
1/4 łyżeczki mielonej wanilii
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować na gładko.
  2. Wlać do miseczek, na wierzchu położyć dowolne owoce i posypać ulubionymi orzechami.

Notatki

Aby wzbogacić budyń o kwasy tłuszczowe Omega trzy można dodać do niego 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego.<br>
Gdyby budyń był za mało słodki, można dodać więcej daktyli lub dosłodzić ksylitolem. <br>
Zamiast kakao można dodać karob.<br>
Zamiast banana można dodać więcej daktyli. <br>

2
0
Would love your thoughts, please comment.x