Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

24
Dodaj komentarz

avatar
17 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Magda GembackaJulia6 zdrowych zamienników najczęściej wykorzystywanych składników w potrawach | RiE WorldquleczkaMagda Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Asia
Gość

Świetny pomysł, pierwszy raz o tym słyszę i na pewno wykorzystam, bo uwielbiam smak daktyli 🙂 Ostatnio korzystam z syropu z agawy, zakochana jestem w jego lekko karmelowym, słodkim smaku .

margot
Gość

O kurcze , czegoś takiego się nie spodziewałam , ten cukier mię zachwycił. Chylę czoła Madziu* dla twojego geniuszu *

margot
Gość

Madziu już pisałam ,ale komentarz wcięło, chyba
Genialny ten cukier , normalnie genialny
A do ciasta by się nadał?W jakich proporcjach jeśli tak?

margot
Gość

o jest ten komentarz ,a ja go nie umiałam odszukać:D ,a ty nawet mi odpisałaś*

Magdalena
Gość
Magdalena

Mega dobre! Poczęstowałam już przepisem moją mamę,która kocha słodkie a cukru nie może.Ja też zrobię na pewno bo wizja dosłodzenia tym kawki (i nie tylko) powoduje banana na buzi 😀 Ach i raz jeszcze dziękuję za nutellę,która już na stałe u nas zagościła-mam niebiańsko szczęśliwe dziecko-nie dość że ma nutellę to jeszcze może ją wsuwać ze słoika i to ile wlezie:))) nawet wieczorem 😉
Pozdrawiamy bardzo już wiosennie.

Magdalena
Gość
Magdalena

No faktycznie,głowa służy mi chyba tylko do ozdoby 😀 Wstyd. Cóż,kawa pozostaje więc dosładzana ksylitolem z wanilią 😀 ale ten daktylowy na pewno wykorzystam tak czy inaczej :)) Pozdrawiam.

Magdalena
Gość
Magdalena

Zapomniałam jeszcze dopytać które są najsłodsze? 🙂

Magdalena
Gość
Magdalena

mam odpowiedz,muszę tylko zacząć czytać ze zrozumnieniem 🙂

Agnieszka
Gość
Agnieszka

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka
Gość
Agnieszka

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka
Gość
Agnieszka

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

kalinas
Gość

nie słyszałam jeszcze o czymś takim, ciekawych rzeczy można tu się dowiedzieć

trackback

[…] zrobić z nich pastę (namoczyć daktyle w wodzie przez kilka godzin a potem zmiksować) albo cukier daktylowy. W sklepach można kupić również daktylowy syrop, ale jest to już produkt trochę przetworzony […]

Anna
Gość
Anna

Czy na blogu jest jakiś przepis na ciasto z tym cukrem? Bo chętnie bym upiekła:)

quleczka
Gość
quleczka

Przechowywać go można pewnie tyle ile daktyle…tylko po pewnym czasie znając życie zwilgotnieje i zamieni się w “pastę” 🙂

trackback

[…] pastę (namoczyć daktyle w wodzie przez kilka godzin a potem zmiksować na gładki krem) albo cukier daktylowy, których można używać zamiast zwykłego cukru, miodu bądź słodzika. Takiej pasty możemy […]

Julia
Gość
Julia

Pani Magdo ? A ile wychodzi cukru z tego przepisu? Pozdrawiam ?

Magda Gembacka
Gość

Dawno nie robiłam i nie pamiętam, ale nie dużo – gdzieś 1/3 litrowego słoika.