fbpx Drukuj

Budyń dyniowo-jaglany z piernikową nutą

budyń dyniowo-jaglany

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 szklanka purée z upieczonej dyni
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki masła migdałowego
45 miękkich daktyli wcześniej namoczonych
2 łyżki syropu klonowego
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
1/3 łyżeczki mielonej wanilii
szczypta soli
posiekane migdały

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do blendera/robota kuchennego i zmiksować na gładki krem.
  2. W razie potrzeby dosłodzić lub dodać więcej przyprawy.
  3. Przełożyć do szklanek i posypać posiekanymi migdałami.
  4. Przed podaniem deser można schłodzić.

Notatki

Syrop klonowy można pominąć dodając więcej daktyli i odwrotnie. Deser można również dosłodzić syropem daktylowym lub ksylitolem.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x