fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
20 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ola
Ola
8 lat temu

Rozumiem, że cukier zamiast ksylitolu się nie sprawdzi? 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Ola

Sprawdzi. Możesz spokojnie zamienić 🙂

Daria.
8 lat temu

idealna to chyba mało powiedziane! mam ochotę jak najszybciej ją zrobić i… zjeść <3

Karola
Karola
8 lat temu

A czym mozna zastapic maslo z orzechow? Nie zdobede dzisiaj, a tylko tego jednego skladnika mi brakuje.. Olej kokosowy moze?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Karola

Można pominć, lub dodać łyżkę orzechów nerkowca wcześniej namoczonych. Pozdrawiam.

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Daria.

🙂 To do dzieła 🙂

Karola
Karola
8 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Ja juz zrobilam (za pozno przeczytalam odpowiedz – jednak dodalam mala lyzeczke oleju kokosowego plus zmiksowalam troche orzechow laskowych i wloskich :)) i sie chlodzi w lodowce.. Nie moge sie doczekac, az sprobuje! Pozdrawiam

Aga
Aga
8 lat temu

Zrobiłam i wyszło pysznie – konsystencja tylko trochę zbyt kleista (przy krojeniu i nakładaniu rozpadało się) Dodam, że w spodzie zamieniłam wiórki kokosowe na mak niemielony, bo wiórek nie miałam, a w masie jaglanej ksylitol na 1,5 banana (unikam słodzików) i nie dodałam masła z nerkowców. Czy brak wiórek i banan mogły 'popsuć’ konsystencję tarty? Chciałabym ją jeszcze powtórzyć, z większym sukcesem 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Karola

To koniecznie daj znać, jakie efekty 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Aga

Spód się rozpadł i masa jaglana ? Zmiana składników mogła mieć wpływ na taki efekt. Ważne jest również odpowiednie ugotowanie kaszy – mleko musi się całkowicie wchłonąć. A jeśli chodzi o spód to daktyle nie mogą być zbyt miękkie.

Karola
Karola
8 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Zarabista!!! Tamta zostala pochlonieta w calosci w pol dnia. Zaraz robie kolejna! Najlepszy przepis ever! 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Karola

Super! Cieszę się !

Kasia | Droga do minimalizmu

O kurczę, ale fajny przepis 🙂 Aż mnie kusi, żeby spróbować, muszę tylko dokupić daktyli, bo widzę, że się kończą 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu

Dzięki. Zrób koniecznie i daj znać jak wyszło 🙂 Pozdrawiam

Marta
Marta
8 lat temu

Czy kaszę można ugotować w wodzie? Czy mleko konieczne?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Marta

Tak, mozna ugotować w wodzie 🙂

Gosia
Gosia
6 lat temu

Pyszności 🙂 Robię tę tartę co tydzień bo żadnego innego ciasta na razie nie mogę jeść ale tak czy siak jest boska.
Mam takie pytanko odnośnie masła z orzechów makademia, domyślam się że robisz je samodzielnie, możesz zdradzić jak: prażysz w piekarniku i blendujesz?
I drugie pytanie. W przepisach używasz bardzo dużo orzechów i migdałów. Ponieważ na razie mogę jeść jedynie makademia, brazylijskie, pekan i piniowe, którymi mogę zastąpić migdały a którymi pistacje jeżeli w ogóle jest to możliwe? Chciałabym wypróbować Twoje pistacjowe muffinki i to genialnie wyglądające różowe ciasto z truskawkami 😉

Magda Gembacka
Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Gosia

Dziękuję Gosiu. Cieszę się, że tarta zasmakowała 🙂 Jesli chodzi o masło z macadamia to ja je raczej kupuję, a jeśli robię samam to nie prażę ich tylko blenduję po prostu powoli i cierpliwie do momentu aż powstanie masło. Jeśli chodzi natomiast o zastąpienie orzechów innymi orzechami to w zasadzie można je zmieniać dowolnie, smak będzie nieco inny, ale dobry. Do muffinków dodałabym orzechy pekan 🙂 POzdrawiam serdecznie.

Monika
Monika
2 lat temu

Gdzie mozna znalezc przepis? Tarta wyglada super smakowicie, chcialabym zrobic 🙂

20
0
Would love your thoughts, please comment.x