fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
17 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Natalia
Natalia
9 lat temu

mniam mniam! Kasza gryczana! Zdrowo i smacznie 😀

Margot
Margot
9 lat temu

Ja z kaszy też robię placuszki , naleśniki i racuchy , aloe namaczam na cała noc , a widzę ,że Magda masz szybszy sposób , muszę sprawdzić . Podoba się mi tez wersja daktylowa
Prześliczne zdjęcie

Gradz Monika
Gradz Monika
9 lat temu

Zamiast proszku do pieczenia można użyć sody oczyszczonej 🙂 Placuszki wyglądają bardzo apetycznie. Jak tylko zrobimy ocenimy ale znając życie będą pyszne jak wszystko co ugotowaliśmy z tej strony, naszej ulubionej strony 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Gradz Monika

Dzięki za miłe słowa. Proszek do pieczenia można oczywiście zamienić na sodę :). Ja mam proszek do pieczenia eko złożony z sody i kamienia winnego 🙂 No i czekam na info jak udały się placuszki i czy smakowały 🙂 Pozdrawiam

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Margot

Tak, wpadłam na pomysł z gorącą wodą. I działa. Nie trzeba tak długo czekać 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Natalia

Nie może być inaczej 🙂

Ewelina
Ewelina
9 lat temu

No i jak zwykle w takich przypadkach zastanawiam się czy uda się zmiksować tę kaszę za pomocą zwykłego blendera?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Ewelina

Jeśli blender ma ostrze S i moc około 750-800 W to da radę. Kaszę można ewentualnie namoczyć na dłużej – na noc- wtedy będzie jeszcze bardziej miękka i łatwiejsza do zmiksowania.

ekomama
9 lat temu

do tej pory jadłam naleśniki w podobnej wersji 🙂 w najbliższym czasie wypróbuje powyższy przepis 🙂 uwielbiam kakao 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  ekomama

Super. Jak wypróbujesz to koniecznie daj znać, czy smakowały 🙂

Ivett
Ivett
8 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Bardzo pyszniutkie te placuszki, ale dla mnie ta ilość daktyli dodaje im duzej słodyczy i sa bardzo słodkie;)Natomiast miałam problem z ich usmażeniem bo mi sie rozpadały i coś nie chciały ładnie usmażyć…ale i tak wyszły dobre…;o)

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Ivett

🙂 Nie powinny się rozpadać. Może następnym razem będą lepsze. Daktyli zawsze można dać mniej, żeby placki nie były takie słodkie 🙂

sylwiamonika
sylwiamonika
8 lat temu

rewelacja! mąż stwierdził ze smakują jak piernik a syn uciekł z talerzykiem placków do siebie do pokoju 'na potem’ bo już 'na teraz’ się w brzuchu nie zmieściło 😉 dodam że robiłam z mąki gryczanej, to taka nowość w sklepach ułatwiająca życie. To już kolejny przepis z tej strony który nam smakuje. Cieszę się że na nia trafiłam, bo tak naprawdę smacznych polskich wegetariańskich przepisów jest niewiele, albo są dość ubogie albo mdłe, a tu wszystko mi się podoba.:) pozdrawiam serdecznie i dziękuję

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  sylwiamonika

Bardzo się cieszę, że placuszki smakoway 🙂 I dziękuję za miłe słowa 🙂 Pozdrawiam

trackback

[…] fit na słodko – jak wyżej; np. placki czekoladowo-gryczane, owsiane placki z […]

kasia
kasia
9 lat temu

Aaale słodkie, wyglądają jak uśmiechnięte potworki, zwłaszcza ten na górze 😉 Aż trudno uwierzyć, że to jest zdrowe, wygląda tak świetnie 🙂 Zapraszam do siebie: http://kittys-cookies.blogspot.com/

Małgorzata
Małgorzata
3 lat temu

Nie widać przepisu 🙁

17
0
Would love your thoughts, please comment.x